Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τοποθεσία

Γενικές Πληροφορίες

Η Λευκάδα ανήκει στο νησιωτικό συγκρότημα των Επτανήσων. Βρίσκεται μεταξύ των νησιών της Κέρκυρας και της Κεφαλλονιάς και βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Μόνο μια μικρή λωρίδα θάλασσας χωρίζει το νησί από την Ακαρνανία. Η πρόσβαση γίνεται  οδικώς μέσω πλωτής γέφυρας.

Η Βασιλική είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Λευκάδας με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε καταπράσινη τοποθεσία, μόλις 38 χλμ. από την πρωτεύουσα. Η παραλία της Βασιλικής που φτάνει στον κόλπο του Πόντι λόγω των ευνοϊκών ανέμων, αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης και συγκαταλέγεται στις καλύτερες της παραλίες της Μεσογείου για ιστιοσανίδα (WindSurfing). Εκατοντάδες surfers εξασκούν για ώρες το αγαπημένο τους άθλημα προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδικό θέαμα. Το λιμάνι της Βασιλικής συνδέεται με τα νησιά της Ιθάκης και της Κεφαλλονιάς δίνοντας στους τουρίστες την ευκαιρία να επισκεφθούν περισσότερα νησιά του Ιονίου. Στο λιμάνι θα βρείτε καραβάκια και επιλογές για όμορφες ημερήσιες κρουαζιέρες σε κοντινές παραλίες όπως το Αγιοφίλλι, το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί κ.α.

Πως να έλθετε

  • Με αυτοκίνητο: Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε οδικώς χωρίς ναύλους, χρησιμοποιώντας την πλωτή γέφυρα που συνδέει το νησί με την Ακαρνανία. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες (5 ώρες) από και προς την Αθήνα (378 χλμ.) και από τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.), 2 καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων (7 ώρες) εβδομαδιαίως.
  • Με αεροπλάνο: Από την Αθήνα εκτελούνται καθημερινές πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου (18 χλμ. Από την πόλη της Λευκάδας) και από τη Θεσσαλονίκη 2 πτήσεις την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης ανταποκρίσεις με την Κέρκυρα, τη Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο. Επίσης, πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε εβδομάδα με ανταπόκριση την Κρήτη (Σητεία), ενώ από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από το Άκτιο και την Ευρώπη

Συλλογή Φωτογραφιών